Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Foredrag i Sognegården: Venlige øjne på dig selv

Dato
Torsdag d. 20. januar 2022, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Sted
Sognegården, Kirkevej 6, 9530 Støvring
Pris
30,- kaffe og brød

Venlige øjne på dig selv – slip dårlig samvittighed 

Velkommen i sognegården til et spændende og lærerigt foredrag ved cand. teol., psykoterapeut og forfatter Ilse Sand. Hun vil i foredraget komme ind på menneskets dårlige samvittighed og hvordan vi kan lære at slippe en del af den, hvis den tynger for meget.  

At eje evnen til at føle skyld og dårlig samvittighed er godt. Det viser, at vi er ansvarsfulde mennesker, som gerne vil bidrage positivt i eget og andres liv.

Nogle mennesker tager lynhurtigt ansvaret, fx for en dårlig stemning, en mistrivsel eller en smerte og belaster sig selv med overdreven dårlig samvittighed. Andre oplever sjældent eller aldrig sig selv som skyldig i noget negativt.

De fleste af os befinder os et sted mellem disse to yderpoler. Men vi kan godt svinge lidt frem og tilbage over tid. Der kan være gode dage eller perioder, hvor vi oplever os selv og vores liv på en positiv måde. Og så kan der være dårlige dage, hvor vi overbelaster os selv med kritik og dårlig samvittighed og ikke synes, vi slår til.

Dårlig samvittighed kan både lede og vildlede. Nogle gange kan den vise vej til at gøre noget godt igen. Andre gange presser den os til at yde mere, end vi har overskud til, eller til at give køb på os selv og vores værdier.

Ilse Sand vil i foredraget præsentere forskellige redskaber, du kan bruge til at undersøge din dårlige samvittighed og slippe den overdrevne del, der tynger dig unødvendigt. Hun vil også vise dig, hvordan du justerer dine leveregler, så du føler dig mindre skyldig, ryster den skyld af dig, som tilhører en anden, står ved den skyld, der er din og deler resten af skylden med andre, når det er relevant.

Foredraget vil være let forståeligt med mange eksempler.

Ilse Sand er forfatter til flere bøger blandt andet den internationale bestseller: Elsk dig selv – en guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle. Hun er uddannet psykoterapeut og teolog med speciale i C. G. Jung og Søren Kierkegaard.