Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Mads Granum Kvintet

Mads Granum Kvintet
23
AUG
Dato
Tirsdag d. 23. august 2022, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Sted
Sognegården, Kirkevej 6, 9530 Støvring
Medvirkende
Vokal: Regitze Glenthøj, Saxofon: Mads Hansen, Piano og Kirkeorgel: Mads Granum, Kontrabas: Thomas Ovesen og Trommer: Ricco Victor.
Pris
Gratis

Komponist og jazzpianist Mads Granum er en af Danmarks mest markante fornyere af den kirkemusiske tradition, hvor han med udgangspunkt i sine jazzrødder leverer egne fortolkninger af kirkemusik og den nordiske salmetradition. 

19. november 2021 udkommer det længe ventede album Stille eksplosioner med ti nye jazzsalmer og sange lavet i samarbejdet mellem Mads Granum og en perlerække af tidens bedste danske salmedigtere: Ida Auken, Lisbeth Smedegaard-Andersen, Holger Lissner, Pia Juul, Sara Futtrup, Iben Krogsdal og Christiane Gammeltoft-Hansen.

Mads Granums Kvintet består af:

Regitze Glenthøj: vokal 

Mads Hansen: saxofon

Mads Granum: piano & kirkeorgel

Thomas Ovesen: kontrabas

Ricco Victor: trommer


Et strejf af vildskab

I hænderne på Mads Granum, der er fjerde generation af organister i sin familie, betyder kombinationen af jazz og nye salmedigte, at den smukke og kirkelige musik blandes med et strejf af jazzens vildskab og improvisation, hvor saxofon, kontrabas, trommer, klaver og vokal giver nutidigt liv til de moderne sangtekster.

Selv beskriver Mads Granum, der er uddannet jazzpianist fra Berklee, resultatet af sit nyskabende arbejde med den traditionsrige kirkemusik således:

”Vores fortolkning af ny kirkemusik giver lytterne en intens oplevelse og byder på en levende, musikalsk rejse, hvor man i bedste fald kommer i kontakt med dybderne i sig selv,” siger Mads Granum.

Siden 2017 har man kunne finde Mads Granums melodier i bl.a. Den Danske Højskolesangbog, 100 Salmer og Kirkesangbogen og har lavet 2 udgivelser af orgelmusik til koncertbrug og gudstjeneste.